Handboken börjar ta form, men det finns mycket kvar att göra. Flera av kapitlen behöver utökas och alla behöver finjusteras och kvalitetskollas.
Kapitlet om härskartekniker ser färdigt ut, men jag funderar på att gå igenom härskarteknikerna punkt för punkt och ge tips för hur de kan se ut och tydliggöra hur de är relevanta för den här handbokens tema. Jag bör nog inte använda konkreta politiska exempel, det skulle motverka målet att vara ideologiskt obunden. Jag bör alltså skriva generiska exempel som man sen själv kan avgöra ifall de passar in i konkreta sammanhang man sedan stöter på.
Kapitlet om att söka efter statliga dokument är ett hafsverk, men bara tanken på att försöka förbättra det gör mig trött. Men det måste lik förbannat göras. Övriga kapitel på samma tema behöver också skapas. Det enda jag i nuläget har kunskaper att skriva själv är det om böcker. Dessa kapitel kanske borde kopplas samman med kapitlet om att använda källor...
Kapitlet om Wiki och Wikipedia behöver fixas till, slutklämmen tror jag ställer wikikonceptet i allt för dålig dager, en mer konkret beskrivning av varför de är bra saker behövs. Jag har hört att Wikipedia har bra kvalitetskontroll, jag bör således läsa på om denna och redogöra för den i handboken.
De planerade kapitlen "Allt det andra" och "Ströläsning" är antagligen överflödiga. Jag borde förstärka dessa koncept i texterna i övriga kapitel istället. Låter det stå kvar i innehållsförteckningen tills vidare så att jag inte glömmer bort dem.
Jag är inte längre säker på vad jag tänkte när jag satte rubrikerna "Statistiskt tänkande" och "Diskurs utan polemik". Statistisk tänkande får dock stå kvar i innehållsförteckningen, jag har en känsla av att det är ett frö som går att utveckla, kanske med hjälp av vissa böcker jag har kvar sen jag gick en kort kurs i idéhistoria och vetenskapsteori på universitetet.
Kapitlet om Terminologi måste gå att göra bättre... Kapitlet om sökmotorer orkar jag inte tänka på just nu. Det känns lite halvhafsigt.
Kapitlet om Boolesk söklogik behöver göras mindre googlecentrisk, i övrigt tror jag att det är rätt klart.
Kapitlet om bloggar och gammelmedia känns nog som det mest färdiga än så länge.
Jag behöver folk som kvalitetskollar och ger förslag. Någon?
Välkommen. Den här bloggen är ett pågående projekt att skapa en effektiv handbok i hur man kan använda internet som demokratiskt verktyg. Klicka här för senaste nytt.
fredag 9 januari 2009
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)