Välkommen. Den här bloggen är ett pågående projekt att skapa en effektiv handbok i hur man kan använda internet som demokratiskt verktyg. Klicka här för senaste nytt.

onsdag 3 december 2008

Inledning

Till höger, under rubriken index, finns länkar till de kapitel som finns upplagda än så länge som går att använda om du inte alltid vill gå tillbaka till innehållsförteckningen. Varje kapitel har en länk till innehållsförteckningen, föregående kapitel samt nästa kapitel i kapitlets slut.

Internet - Det demokratiska verktyget

Den här bloggen är en slags politisk handling som saknar en direkt ideologisk inriktning. Jag är en gräsrot som följt debatter och bloggar och sett hur diskursen på nätet utvecklat människors sätt att tänka och sett dem gå från att se världen i svartvitt till att se gråskalorna, och vidare för att se alla nyanser och färger som krävs för att beskriva människans underbara, skrämmande och hiskeliga komplicerade samhälle. Tyvärr är det inte alla som har hängt med i utvecklingen, som inte ser internet som det otroliga demokratiska verktyg som det är. Det är fullt förståeligt, de som behärskar internet idag är alla djupt intresserade av tekniken och förälskade i informationsflödet. Den här bloggen är ett försök att sammanställa en handbok i internet som demokratiskt verktyg för de som inte haft tid, intresse eller ork att sätta sig in i alla dess funktioner och se hur viktigt verktyg det har kommit att bli för oss gräsrötter som vill ha mer grund för hur vi lägger vår röst än de manipulativa och intetsägande debatterna i media.Internet är fullt av information, där finns forskningsrapporter, lagböcker, litteratur och matrecept. Trevliga saker likväl som otrevliga saker. Allt man kan tänka sig, det gäller bara att hitta det. Och hur man gör det är precis vad den här handboken handlar om.

Den här handboken är förstås inte heltäckande, den får ses som en grundkurs i att hantera informationsbruset. Det finns saker som inte Det demokratiska verktyget berör, men som man borde hitta själv ganska snabbt om man tar till sig det som handboken förmedlar. Handboken har redan blivit större än jag tänkt mig, och alla kapitel är då inte skrivna än. Men, när du känner dig redo, nöj för allt i världen inte med vad den här handboken förmedlar. Ge dig ut och utforska, kolla upp vad Twitter är, njut av allt det som individer världen över skapat och lagt ut på nätet för allas njutning, ge dig ut på nätet och väx, som så många andra innan dig.

Tack.

Innehållsförteckning


0 kommentarer: