Välkommen. Den här bloggen är ett pågående projekt att skapa en effektiv handbok i hur man kan använda internet som demokratiskt verktyg. Klicka här för senaste nytt.

lördag 20 december 2008

Varför gör jag det här?

Idéen kom till mig från ett inlägg i bloggen Opassande.

Efter lite om och men kom jag fram till att jag faktiskt ville försöka, och här är jag nu och har faktiskt kommit en bit på väg.

Dock hade jag hoppats att slippa göra precis allt själv, det är en del information att sammanställa, dessutom behöver informationen kvalitetskollas och texten behöver få sin pedagogik kontrollerad. Jag behöver input, och jag har för begränsad energi för att göra allt helt själv. Men jag vet inte hur jag ska få uppmärksamhet nog så att de som kan och vill hjälpa mig hittar hit. Jag är själv ny i bloggvärlden, men jag har försökt be om hjälp lite här och där. Jag tror bara jag fått en enda länk i ett blogginlägg än, utöver de jag själv skrivit dit i kommentarer.

Jag trodde att det här skulle intressera fler. Inte minst piratrörelsen som klagar på att folk inte förstår.

Men vad ska man göra då? Anna Troberg skriver om ett gäng som alla tror gör på fel sätt men som verkar rätt trevliga ändå. Jag fick för mig att en handbok i Internet som demokratiskt verktyg kunde vara ett sätt att minska kunskapsklyftan, men det verkar inte som så många håller med mig. Om de som gapar och skriker "idioter" är ena änden av spektrumet, hamnar mitt projekt för långt i andra änden av spektrumet då? Måste man verkligen chocka och gå i polemik för att effektivt kunna bidra med något?

Jag har läst att ett sätt att få besökare är att länka hit och dit. Men det här är inte en blogg om ideologier, det är en produkt av en ideologi. En ideologi som går ut på att man kan försöka göra något pedagogiskt hellre än att skrika "ni är dumma i huvudet" det första man gör när någon visar sig okunnig. Jag försöker att vara så ideologiskt neutral som möjligt, det här är menat att vara ett verktyg både för de som tycker si och de som tycker så. Jag är alltså i vanliga fall försiktig med hur jag länkar i den här bloggen.

Men jag behöver hjälp, jag kan kanske få individer som är villiga att hjälpa att hitta hit genom att stjälpa ur mig politiska åsikter tre gånger om dagen och länka till alla som pratar om samma saker. Men det skulle motarbeta Handbokens syfte att vara politiskt neutral nog för att inte halva sveriges befolkning oundvikligen vänder sig bort i avsky vid första anblicken.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt första bidrag är:

Byt teckensnitt på sidan till något som är lättare att läsa på skärm!

T.ex. Verdana.

Det brukar nästan alltid anses som bättre och mer lättläst än nuvarande!

David sa...

Jag blev förvånad över hur mycket mycket mindre ansträngande för ögonen det blev att läsa med Verdana som teckensnitt.

Stort tack!

deeped sa...

Psst... ideologi. Seriositeten ligger (tyvärr ibland) i stavningen. Det kommer länkar - det är meningslöst att länka om man inte har någon kontext att göra det i. Lev väl!

David sa...

Tack, jag har fixat det nu. Ska titta närmare på dina övriga kommentarer när jag har mer energi.